Una prometedora autora barcelonina ens sorprèn amb la seva primera novel•la aquest setembre

Una prometedora autora barcelonina ens sorprèn amb la seva primera novel•la aquest setembre

En un món nascut de guerres, malalties i sequera, un grup de joves amb capacitats extraordinàries fa trontollar els fonaments de la Nova Unió...

Això ens planteja la Mireia Lleó, una barcelonina de 25 anys, a la seva primera novel·la Sota la cendra, una distopia adreçada a lectors joves i adults situada en un món futur que és herència del canvi climàtic, de guerres i de pandèmies.

La protagonista de Sota la cendra, la Nira, és ciutadana de la Nova Unió i viu reclosa al territori erm de la setena Colònia, on cada glopada d’aire contaminat passa a través d’una màscara filtradora. Treballa per a l’Estat i fa tots els possibles per ocultar que té l’habilitat de mimetitzar-se amb l’entorn fins a desaparèixer.

Després d’un violent atac contra la Colònia perpetrat per una suposada Resistència, envien la Nira i un grup d’agents a la Zona Vermella. Allà la Nira no trigarà a descobrir que la missió en què l’han involucrada no era l’operació que la Nova Unió els havia fet creure, i que la seva habilitat de mimetitzar-se no és tan única com pensava.

La Mireia Lleó és graduada en Belles Arts i ha cursat màsters en Il·lustració, Disseny gràfic i Direcció d’art. Els darrers anys ha estat estudiant escriptura, animada pel seu somni de teixir històries i construir mons fantàstics. Sota la cendra és la seva primera novel·la, la coberta de la qual ha il·lustrat ella mateixa.

El 7 de setembre serem a la llibreria Gigamesh (on ja podeu adquirir un exemplar signat del llibre en prevenda) presentant la novel·la per primera vegada, just a les portes de La Setmana del Llibre en Català, que dona el tret de sortida a la seva 41ª edició divendres 8 de setembre. També comptarem amb presentacions i signatures de l’autora a La Setmana, i a altres cites literàries imprescindibles aquest any de les que us parlarem ben aviat.

Sigui com sigui, no us deixeu perdre aquesta aventura captivadora que parla de família, de lluita i de canvi, i que atraparà els lectors de gènere fantàstic i distòpic.

El 4 de setembre, podreu trobar-la a les llibreries.

Gaudiu de la lectura!

Regresar al blog